Oprindelsen af Bingo

Kultur er tilbøjelig til at spænde grænserne, når rejser til udlandet og udforskning er universelt. Hvad der synes at være fremherskende i den ene ende af kloden, er bundet til at være tilstede over hele verden. Tiden kan garantere visse forskelle, som nogle gange fører til årtier, men opfindelser og innovationer kan ikke begrænses. Viden vil, ligesom vand danner sit terræn, sprede information og bevidsthed gradvist, men med beslutsomhed.

Bingo, det moderne dagunderholdnings- og pengeproducerende spil, havde sin oprindelse i Italien. Det var helt tilbage i år 1530, at spillet blev introduceret, men det har virkelig vundet sin popularitet i løbet af de sidste par århundreder, hvor det har gjort sig til et accepteret lotteri på verdensplan roulette tips.

I året 1530 blev “Lo Giucco Del Lotto D’Italia” lanceret, et ugentligt lotteri som kun var planlagt at skulle spilles på lørdage. I denne periode besøgte franskmændene Italien i flokke, og spillet spredte sig som en smitsom sygdom til Frankrig, og fangede forbløffende den skolastiske elite. Spillet fik en ny dimension med kort, der trækker tre horisontale og ni vertikaler, der danner et gitter. I Tyskland blev det endda brugt til undervisningsformål, hvor børn kunne lære stavning og multiplikation ved hjælp af bingokortene.

I USA var karnevals-sælgeren som startede spillet under navnet “beano” faktisk pioneren inden for Bingo og bidrog til dets indførsel i USA. En nat, da han arbejdede i sit karnevalstelt i Jacksonville, Georgia, fik han en besøgende, Edwin S. Lowe. Lowe var en rejsende legetøjssælger, og da han ankom til karnevallet, var det eneste åbne telt Beano-teltet. Nysgerrigt gik han ind i teltet og var forbløffet af begejstringen og den funklende atmosfære indenfor. Publikummet var euforisk og meget involveret i spillet.

Oprindelsen af Bingo

Lowe, en legetøjsdesigner, var en initiativrig sælger. Han opfangede øjeblikkeligt potentialet i spillet, og besluttede sig i god til at udbrede spillet til dets kunder østpå.

Han fortsatte med at eksperimentere med nogle bønner, pap og nogle gummistempler. Efter at have givet spillet et interessant udseende, inviterede han nogle venner til at spille spillet, og han kunne opleve præcis den samme grad af begejstring, som han var vidne til i karnevalsteltet. Hans venner var lige så begejstrede, og på impuls råbte en af dem “Bingo”. Råbet var en milepæl, da det opfandt et ord, som gav dette spil et helt nyt navn, som vi alle kender i dag.

Bingo blev populært. Børn, forældre, folk fra forskellige samfundslag, alle elskede spillet. Det blev endda indført i kirker gennem den subtile og planlagte indsats af en ærværdig præst fra Wilkes-Barre i Pennsylvania. Præsten blev kontaktet af en af hans sognebørn med den idé, at hvis han tillod at promovere spillet for at rejse midler, kunne det få kirken ud af dens økonomiske krise. Præsten var overbevist, men opdagede snart at med det nuværende antal kort, 24, var sandsynligheden for at vinde, alt for stor.

Som spillet blev meget populært, fik det anerkendelse og accept i hele USA og Europa. Spillet rejste verden rundt, og betagede endda efterlignere, der beskedent lavede nogle ændringer og tjente hurtige penge. Lowes generøsitet gjorde hans konkurrenter meget komfortable med at betale ham en dollar i bytte for hans varemærkenavn, og dermed blev ordet “Bingo” langsomt og gradvist omfattende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *